Klasična masaža

Klasična masaža
Klasična masaža je osnovna manualna tehnika koja se provodi ručnim pokretima glađenja, gnječenja, trljanja, protresanja, a ima za cilj opuštanje bolova i napetosti u pojedinim regijama tijela. Pokreti koji se koriste uglavnom su u smjeru protoka krvi iz mekih tkiva prema srcu.

Klasična se masaža temelji na poznavanju anatomije i fiziologije, a njezin osnovni cilj je tretiranje određenih oboljenja i bolnih stanja, odnosno njihovo ublažavanje. Iskustvo fizioterapeuta presudno je kod izbora tehnike masiranja da bi se postiglo poboljšanje prokrvljenosti, toniranje ili opuštanje mišićnih grupa, što balansira rad drugih tjelesnih sustava. Ovom se masažom postiže opuštanje napetosti u mišićima, te uklanjanje nakupina mliječne kiseline. Masažom se pospješuje cirkulacija i stimulira rad metabolizma, što dovodi do smanjenja boli i napetosti.

Sportska masaža

Sportska masaža
Sportska je masaža primarno orijentirana na mišiće koji su izloženi intenzivnom fizičkom naporu. Masažom se mišići održavaju zdravima i gipkima, što djeluje na prevenciju ozljeda. U tretiranom se području pospješuje i intenzivira cirkulacija krvi, posebice mikrocirkulacija. Time se ubrzava proces izmjene tvari u organizmu, što za posljedicu ima ubrzavanje oporavka mišića poslije traume odnosno intenzivnog treninga. Cilj i svrha sportske masaže je priprema za jača fizička naprezanja, brži oporavak nakon fizičkog napora i prevencija sportskih ozljeda pojedinaca koji se bave sportom ili su aktivni rekreativci.

Aroma masaža

Aroma masaža
Iznimno ugodna i opuštajuća masaža tijela koja, uz kontrolirano korištenje individualno odabranih eteričnih ulja, uravnotežuje i unapređuje zdravlje tijela. Mirisi eteričnih ulja snažno djeluju na emocije i duh, a po svom kemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva, hormonski i živčani sustav. Simptomi glavobolje, mišićne napetosti, ukočenosti u predjelu ramena i vrata ili težine u nogama upućuju na psihičku napetost reflektiranu u tijelu. Za takva stanja koristi se kombinacija tehnika masaže uz odgovarajuća eterična ulja i opuštajuću glazbu u toplom prostoru. Ovom masažom nastojimo ukloniti stanje duboke psihičke i fizičke napetosti u vidu smanjenja stresa.